Bediening van Shutters

U kunt kiezen uit 3 verschillende bedieningsmogelijkheden

Het grote voordeel van shutters is dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je binnenlaat. Om de lichtinval te regelen kun je de lamellen van je shutters gemakkelijk verstellen. Zo kun je je shutters volledig open zetten, volledig dicht, maar natuurlijk ook alles wat er tussenin zit. Voor het openen en sluiten van de lamellen kun je kiezen uit drie verschillende bedieningsmogelijkheden.

Tilterstok

De traditionele manier voor het bedienen van shutters is door middel van een tilterstok. Dit verticale bedieningsstokje wordt ook wel tilt rod genoemd. Met een tilterstok zijn de lamellen zo aan elkaar verbonden dat je ze met één beweging allemaal tegelijk kunt kantelen. De tilterstok wordt standaard aan de voorzijde in het midden van het paneel geplaatst. Voor andere lijnen is er een optie om de tilterstok aan de zijkanten te plaatsen, wat tegen een meerprijs kan worden gedaan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer het shutterpaneel een schuine zijde heeft. Hierdoor kunt u kiezen voor een plaatsing die beter past bij uw specifieke behoeften en esthetische voorkeuren, terwijl u toch profiteert van de functionaliteit van de tilterstok. Deze flexibiliteit in plaatsing biedt u meer mogelijkheden om uw paneel aan te passen aan uw eigen wensen en eisen.

Clearview

Bij het ClearView-systeem is de tilterstok uit het zicht weggewerkt. De lamellen zijn in de achterkant van het frame op onzichtbare wijze met elkaar verbonden. Vanuit de woonkamer zie je de titlterstok dus niet zitten. Je bedient de lamellen door het bewegen van één lamel, waardoor de rest automatisch meebeweegt. Doordat de tilterstok niet zichtbaar is, zorgt een clearview bediening voor een moderne en strakke uitstraling. Zeker als je kiest voor een bredere lamel. Het systeem combineert dus gebruiksgemak met een elegante afwerking, ideaal voor wie een minimalistische en efficiënte oplossing zoekt voor het bedienen van lamellen.

Ultra Clearview

Het ultra Clearview-systeem gebruikt een ingebouwd tandwiel- en pignonsysteem voor naadloze lamellenverstelling zonder tilterstok, wat een moderne, gestroomlijnde uitstraling geeft. Traditionele verborgen kantelsystemen hebben schroeven die losraken, waardoor panelen ongelijk sluiten en slijtage veroorzaken. De baanbrekende technologie van Clearview vermijdt extra schroeven of bevestigingen die kunnen rammelen, roesten, buigen, breken of krassen. Dit zorgt voor nauwkeurige controle en een strakkere, consistentere sluiting van de lamellen, zonder de nadelen van traditionele systemen.

 • Nr. 1 specialist
  in de Benelux
 • Volledig maatwerk
  Perfect voor elke raam
 • 5 jaar garantie
  Voor langdurige zekerheid
 • Laagste prijsgarantie
  Voor Hoogwaardige Shutters
 • Grootste assortiment
  Meest uitgebreide collectie
Bezoek onze showroom