Lamelmaten en breedtes

Met shutters kun je alle kanten op, waardoor er opties zijn voor in elk interieur. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste shutters voor in jouw interieur, ligt het natuurlijk voor de hand dat je keuzes moet maken wat betreft kleur en afmeting. Maar heb je er ook aan gedacht dat je keuzes moet maken wat betreft de breedte van de lamellen? In deze blog vertellen we je graag meer over de lamelbreedte en wat voor invloed dit heeft op de shutters.

Wat is de lamelbreedte van shutters?

De lamelbreedte zegt iets over de hoogte van één afzonderlijke lamel. Shutters met een smalle lamelbreedte bestaan dus uit smalle, ondiepe lamellen, terwijl shutters met een brede lamelbreedte bestaan uit diepe, brede lamellen.

Welke lamelbreedtes zijn er?

Bij Shutterkoning hebben we verschillende lijnen in ons assortiment: Base line, Luxury line en de Apollo line. Wanneer je kiest voor shutters uit de Base line, krijg je standaard shutters met een lamelbreedte van 63 mm. Dit is de standaard afmeting. Wanneer je kiest voor de iets luxere lijn, de Luxury line, heb je de keuze tussen lamellen met een afmeting van 63 mm, 76 mm of 89 mm. De meest uitgebreide lijn, de Apollo line, bevat daarnaast óók nog lamellen van 114 mm. Wanneer je dus voor échte brede shutters wilt gaan, kun je het beste voor de laatste optie kiezen.

Waarom zou je kiezen voor een grote lamelbreedte?

Wanneer je kiest voor shutters met brede lamellen, is de ruimte tussen de shutters groter dan wanneer je kiest voor shutters met smalle lamellen. Dit zorgt voor meer openheid in de ruimte en beter zicht wanneer de shutters open staan. Daarnaast kun je je voorstellen dat de lichtstralen die hier naar binnen vallen groter zijn. Dit maakt brede shutters uitermate geschikt voor een modern interieur, terwijl smallere shutters vaak heel goed staan in een ruimte met een klassiekere uitstraling. Het is dus echt een persoonlijke keuze voor welke maat lamellen je wilt gaan!

Bezoek onze showroom