Het inmeten van shutters: zo doe je dat!

Om in te kunnen schatten wat de kosten worden van je nieuwe shutters, kun je thuis alvast de shutters inmeten. Je kunt hiervoor de breedte en de hoogte van het raam in centimeters meten. Deze afmetingen kun je invoeren in onze prijzen calculator: en klaar is Kees!

Echter, is het opmeten en monteren van shutters echt vakwerk, dus dat laten we graag over aan onze specialisten! Zij meten de precieze maten, wat op de millimeter nauwkeurig komt. Dan weten we zeker dat de shutters straks perfect passen!

De verschillende manieren van het inmeten van shutters

Er zijn verschillende manieren om shutters te monteren, waardoor je dus ook te maken krijgt met het inmeten van shutters op veel verschillende manieren.

Op het kozijn

Wil je je shutters op het kozijn plaatsen? Bij deze montage valt de shutter het diepste weg in de muuropening en wordt de shutter direct op het kozijn bevestigd. Meet de maten van je kozijn in breedte en hoogte. We meten dit op verschillende punten, om zo te voorkomen dat er frictie ontstaat bij het openen van shutters bij een schuine afloop.

Binnen de muuropening

Bij deze manier van monteren wordt de montagelat of het frame aan de binnenmuur bevestigd. Zorg dan dus ook dat je deze maten opmeet. Heb je een draaikiepraam? Dan halen we de shutters helemaal naar voren.

Met een Z-frame

Dit frame bevestigen we bij montage binnen de muuropening als er oneffenheden zijn: de raamopening is bijvoorbeeld niet haaks of er is onvoldoende diepte voor beweging van de lamellen.

Op de muur

Als montage op het kozijn of binnen de muuropening niet mogelijk is, dan kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Een mooi resultaat gegarandeerd!

Professioneel shutters laten inmeten

Als je wilt weten wat jouw shutters ongeveer gaan kosten, dan is het handig om de maten te weten. Als je beslist om je shutters bij Shutterkoning te kopen, dan komen onze specialisten bij je langs voor een inmeet afspraak. Zij meten dan alles op de komma nauwkeurig voor je in, zodat jij daarna extra lang kunt genieten van je nieuwe aankoop in huis. Want het oog wil ook wat, toch?

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom