Montage mogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor de montage van shutters. Welke u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. U krijgt een deskundig advies over welke montagewijze bij u thuis de beste is. Opmeten en monteren hoeft u niet zelf te doen, dit doen wij vakkundig voor u.

  • Op het kozijn: bij deze montage valt de shutter het diepste weg in de muuropening. De montagelat of het frame waar de shutterpanelen aan vast zitten, wordt direct op het kozijn bevestigd.
  • Binnen de muuropening: de montagelat of het frame wordt bij deze oplossing aan de binnenmuur bevestigd. De shutter kan op de vensterbank dicht bij het raam geplaatst worden of juist helemaal naar voren gehaald worden (bijvoorbeeld bij draaikiepramen). Als de muren niet helemaal haaks zijn, kan deze montage toch worden toegepast.
  • Met een Z-frame: montage binnen de muuropening met een Z-frame is ideaal bij oneffenheden als de raamopening niet haaks is of wanneer de opening onvoldoende diepte heeft voor beweging van de lamellen
  • Op de muur: als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Ook met deze montage kunt u een zeer fraai resultaat bereiken.

Montagelat of Frame

  • Met behulp van montagelatten worden de scharnierende shutterdelen bevestigd aan in kleur meegespoten latten welke bevestigd worden aan de muur of op het kozijn.
  • Een frame bestaat uit een 3 of 4-zijdig profiel (meestal L-profiel) welke in of op de muur wordt bevestigd. Een frame biedt een aantal voordelen: door het L-profiel kan er geen licht aan de zij-, boven- of onderkanten langs de shutterpanelen binnenkomen en wordt de gehele constructie steviger. De montage in een frame kost echter aanzienlijk meer tijd dan met behulp van montagelatten.

Vanwege de constructieve voordelen maken wij bij voorkeur gebruik van plaatsing in een Frame.

Bezoek onze showroom