Louvre luiken

Louvre luiken ( ook wel persiennes of blinden genoemd) zijn luiken die prima geschikt zijn als zonwering. Zonder dat u het in huis compleet verduisterd zorgen shutters voor een fraaie uitstraling en speling met het licht. Tegenwoordig worden louvre luiken vaak gemaakt met horizontale lamellen die binnen een luik vallen. Shutterkoning maakt ook louvre luiken met lamellen die aan de zijkanten van het luik uitsteken. Een louvre luik kan eenvoudig met een paneel gecombineerd worden.

Louvre paneelluiken

Paneelluiken worden gemaakt van een hardhouten kader met daarin opgesloten een dicht paneel. Dit paneel kan eventueel van kleur verschillen met het luik waar het in is opgehangen. Vensterluiken zijn de traditionele afdichting van het venster, uit de tijd dat er nog geen glas in zat. Bij dit luik worden verticale latten of schroten aan elkaar bevestigd en ter versterking voorzien van een kader, schoor of tussendorpel. Beide zijden van het luik kunnen als zichtzijde worden gebruikt.

Montage en installatie

We kunnen voor u door geheel Nederland en België alle luiken inmeten en monteren met bijpassend luikbeslag. Bij de afspraak voor het inmeten kunnen we u tevens advies geven over het toe te passen luikbeslag.
Indien de luiken werkend, draaibaar en sluitend moeten zijn adviseren wij u de installatie door een van onze medewerkers.

Bezoek onze showroom