Welke kleur shutters moet ik kiezen?

Ben je van plan om te gaan verbouwen of je wil je jouw woning voorzien van een make-over? De raamdecoratie die je uiteindelijk kiest, kan van grote invloed zijn op de sfeer in huis. Als je kiest voor shutters, dan kies je voor sfeervolle raamdecoratie. Shutters zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Maar welke kleur shutters kies je? De kleur heeft veel invloed op je sfeer in huis. Ga jij voor zwarte, witte, rode of grijze shutters? Wat past het beste bij jouw wensen en interieur?

Welke kleuren zijn mogelijk voor shutters?

Naast het type hout zijn er ook veel mogelijkheden qua afwerking van de shutters. Onze Milano shutters uit de Base, Luxury en Apollo line worden standaard voorzien van meerdere laklagen met een prachtig eindresultaat.

Er zijn 16 lakkleuren en verder vrijwel alle RAL kleuren beschikbaar. Door de lak in meerdere lagen te spuiten ontstaat een strak uiterlijk zonder zichtbare nerfstructuur. Shutters uit de Base line zijn enkel beschikbaar in White of Pure White. Voor de Apollo en Luxury Line zijn er daarnaast nog opties als Snow, Ivory,  Mushroom, Stone en hoogglans wit en zwart.

Voor de Luxury en Apollo line kan ook de keuze worden gemaakt voor een ‘Open finish’, waarbij de nerfstructuur van het hout niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar is. Dit effect wordt verkregen door de shutters te beitsen. Zo ziet je woning er meteen een stuk luxer en stijlvoller uit! Kleuren die onder andere tot de mogelijkheden behoren zijn Honey, Chestnut, Pecan Nut, Mahogany en Strong Brown.

Wat is jouw woonstijl?

Bij een basic woonstijl wordt er vaak gekozen voor zwarte of witte shutters, omdat je het interieur puur wilt houden. Heb jij een landelijke woonstijl? Daar passen walnoten, kersen of eiken shutters bjivoorbeeld prachtig bij. Als jouw interieur meer een industriële look heeft, dan is grijs of zwart een mooie combinatie. De raambekleding mag hierbij wat ruiger en rauwer zijn. Heb je een aantal mooie pronkstukken in je huis die je bij een vintage winkel op de kop hebt getikt? Dan is een vintage look echt wat voor jou! Daar passen verschillende kleuren shutters bij. Shutterkoning heeft naast de standaardkleuren een keuze uit maar liefst 32 lak- en beitskleuren. Kijk eerst naar de kleuren die je in je huis gebruikt voor je een kleur kiest.

   

De meest gekozen kleuren

De meest gekozen kleur in België en Nederland is wit. Witte shutters kun je overal mee combineren en het geeft een rustige en frisse uitstraling. Zwarte en grijze shutters worden ook steeds meer gekozen voor raamshutters. Je hoeft overigens niet voor één kleur te kiezen in je hele huis; je kunt ook witte shutters kiezen voor je woonkamer en zwarte shutters voor je badkamer. Zo kun je per ruimte kiezen wat je mooi vindt.  Als je kiest voor witte shutters zie je minder snel vuil en stof. Daarnaast hebben de meeste huishoudens witte kozijnen. Met een uitgesproken shutter kleur maak je echt een statement in huis.

De shutters van Shutterkoning zijn van absolute topkwaliteit. Vraag een vrijblijvende inmeetafspraak aan of maak een afspraak om één van onze showrooms in Waalre, Amersfoort, Alphen a/d Rijn, Massenhoven, Genk of Waregem te bezoeken.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom