Voor elk type raam een passende shutter

Ben je thuis gezegend met een mooie entree met hoge ramen of heb je schuine of hoekige ramen die heel mooi staan, maar onmogelijk lijken voor het uitkiezen van geschikte raamdecoratie? Denk dan eens aan shutters op je raam, want dat pas namelijk altijd! Zelfs de kleinste ramen op het kleinste kamertje van het huis of ‘gewone’ raamdecoratie voor het vierkante raam in de keuken kunnen worden voorzien van shutters.

De soorten raamdecoratie liggen natuurlijk niet voor het oprapen als je ronde, gegolfde of ovale ramen hebt. Maar met shutters zit je altijd goed en zorg je voor die finishing touch, ook voor bijzondere typen ramen.

Shutters voor speciale vormen

Je hoeft dus echt geen vierkante of rechthoekige ramen te hebben om deze mooi aan te kunnen kleden. Want ook voor een trapezium raam of ramen met schuine hoeken geldt dat je af en toe wat meer privacy zou willen of de lichtinval beter kunt regelen. Het grootste voordeel van shutters voor je bijzondere type raam? De unieke vorm van je raam blijf je helemaal zien, ze worden alleen mooi opgevuld!

Collage shutters voor verschillende ramen

Shutters voor draai-kiepramen

Bij draai-kiepramen is het natuurlijk belangrijk dat de functie van het raam gewoon intact blijft, dat is met shutters geen enkel probleem. Je kunt in dit geval de shutters vóór het draai-kiepraam plaatsen op óp het draai-kiepraam. Optie 1 zorgt ervoor dat je hele kamer verduisterd wordt, de dagkant moet dan overigens wel diep genoeg zijn.

Plaats je de shutters op het draai-kiepraam, dan kantelen de shutters natuurlijk gewoon mee en kan het raam altijd draaien en kiepen.

Shutters voor dakramen

Het komt voornamelijk op zolder of in een badkamer nog wel eens voor: een dakraam. Zeker in de badkamer heb je natuurlijk behoefte aan de nodige privacy. Hiervoor zijn shutters in de badkamer dé oplossing. Niet alle raamdecoratie is geschikt voor een dakraam, maar shutters lenen zich hier uitstekend voor. De shutter wordt op het raam gemonteerd (aan één kant). Aan de andere kant wordt gebruik gemaakt van kogelsnappers, pinsluiting of een jachtsluiting. Zo zorg je ervoor dat je altijd bij het raam kunt, als je het bijvoorbeeld wilt wassen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom