Verduisterende raamdecoratie: zijn shutters verduisterend?

Er zijn veel soorten raamdecoratie, maar niet alle raamdecoratie werkt verduisterend. Verduisterende raamdecoratie is vooral praktisch in de slaapkamer. In deze blog vertellen we je meer over de verduisterende werking van shutters.

Zijn shutters verduisterend?

Onze specialisten krijgen regelmatig de vraag: zijn shutters verduisterend? Het antwoord is: ja, maar niet volledig. Als de lamellen gesloten zijn, sluiten ze het raam geheel af en hierdoor krijg je het verduisterende effect. Er zijn wel wat kleine kieren waar licht doorheen komt, dus het is niet 100% verduisterend. Als je het 100% donker wilt hebben en toch je shutters volledig verduisterend wilt hebben , dan kun je ervoor kiezen om de shutters te combineren met gordijnen. Gordijnen geven extra sfeer en gezelligheid aan je slaapkamer en de ruimte is dan wel 100% verduisterend.

De kleur van de shutter heeft ook een aandeel in het verduisterende effect in je ruimte. Kies je voor zwarte shutters? Dat werkt meer verduisterend dan wit. Wit weerkaatst licht en zwart absorbeert licht.  Daarom zijn ze ideaal voor de slaapkamer! Zo heb jij stijlvolle raamdecoratie in huis en daarnaast een goede nachtrust.

Voor iedere ruimte een shutter naar keuze!

Shutters worden bij Shutterkoning op maat gemaakt en daarom kun je ze toepassen in elke ruimte van je huis. Je kunt ervoor kiezen om een andere kleur soort shutters te plaatsen in je badkamer, slaapkamer en keuken. Er is voor iedere ruimte een shutter naar keuze! Ga je voor een verduisterende ruimte of laat je toch wat licht door? Je kunt het zelf bedienen door middel van een tilterstok of clearview. De tilsterstok wordt in het midden van het paneel bevestigd of aan de zijkant. Bij clearview is de tilterstok uit het zicht weggewerkt. Beweeg je één lamel? Dan beweegt de rest automatisch mee. Bovendien kiezen veel bedrijven in de horeca zoals hotels, B&B’s en AirBnb’s voor shutters als raamdecoratie. Het geeft een prachtige uitstraling en shutters stralen rust en neutraliteit uit.

Een gratis adviesgesprek inplannen met onze experts

Bij Shutterkoning.nl kun je kiezen uit drie verschillende raam shutters uitvoeringen; Luxury, Apollo en Natural line. De specialisten komen graag langs voor een gratis adviesgesprek om te kijken wat je wensen zijn. Zo kunnen we meteen de maten opmeten om ervoor te zorgen dat de shutters de juiste afmetingen hebben. Inmiddels gingen er al meer dan 8.000 mensen je voor. Overal in Nederland en België staan onze specialisten klaar om jouw wens te realiseren. Wanneer mogen zij aan de slag voor jouw raamdecoratie?

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom