Van welk hout worden onze shutters gemaakt?

Met natuurlijke houten shutters haal je een stukje naar binnen. Door de houtnerf nog door de lak te zien, creëer je echt dat speelse effect in je interieur. Als je op zoek bent naar shutters kan dat een ware zoektocht worden, want er is ontzettend veel aanbod. Denk aan PVC-shutters, aluminium of houten shutters.

Bij Shutterkoning maken we alleen gebruik van 100% massief hout. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van medium-density fibreboard (mdf). Bij mdf wordt de houtplaat tot stand gebracht door houtvezels onder extreem hoge druk samen te persen en samen te houden door harsen. Massief hout daarentegen is natuurlijk en dus onbewerkt. Dat maakt het kwalitatief én duurzaam! Hieronder lichten we meer toe over de soorten hout die we gebruiken voor onze producten.

Verschillende soorten houten

Voor welk type shutter je ook kiest, je haalt altijd 100% houten shutters in huis als je je shutters bij Shutterkoning aanschaft. We maken voornamelijk gebruik van Paulownia hout, maar af en toe ook Lindehout (ook wel Basswood genoemd) wordt gebruikt. Wat is precies het verschil?

Paulownia hout voor shutters

Deze houtsoort komt oorspronkelijk voor in Azië en wordt veel gebruikt voor het ontwerpen en bouwen van surf- en longboards. Maar ook in Europa zijn er inmiddels voldoende Anna Paulowniabomen die geschikt zijn voor de meubelmakerij.

De voordelen van Paulownia hout

  • Het hout is erg licht in gewicht (ongeveer 60% lichter dan andere gangbare houtsoorten). Uiterst geschikt voor raamdecoratie
  • Het hout is zeer sterk. Handig, omdat je regelmatig de lamellen van de shutters open en dicht wilt doen. Het is daarom belangrijk om kwalitatief hout te gebruiken.
  • Paulownia hout heeft een hoge splijtweerstand, zodat je extra lang kunt genieten van je aangeschafte raamdecororatie. Luxueus en duurzaam, dus!
  • De houtnerf van Paulownia hout is heel fijn, waardoor shutters uitgevoerd met dit type hout een zijdeachtige en satijnen uitstraling hebben. Doordat de houtnerf voel- en zichtbaar is biedt Paulownia hout een karakteristieke uitstraling.

Linde hout (Basswood)

Lindehout wordt in veel mindere mate gebruikt bij Shutterkoning en wordt ook wel basswood genoemd. Dit is een lichte maar tevens ook stevige houtsoort, waardoor ze ideaal te gebruiken zijn voor shutters die je op maat wilt laten maken. Dit type hout heeft bijna geen tekening. Bovendien zijn lindehout shutters goed te bewerken, waardoor je ook voor de badkamer of keuken perfect gelakte shutters kunt bestellen.

Zowel Lindehout als Paulownia zijn gemakkelijk te bewerken en goed bestand tegen luchtvochtigheid. Ook werken beide soorten hout geluiddempend en absorberen ze de galm in een kamer.

De voordelen van echt houten shutters

Door te kiezen voor shutters van 100% hout kies je voor kwaliteit, waardoor je langer van je (nieuwe) raamdecoratie kunt genieten. Als je eenmaal deze investering hebt gedaan, is het niet de bedoeling dat je dit na 2 jaar weer moet vervangen. Bovendien is het een duurzame keuze, omdat het hout FSC-gecertificeerd is. Dit hout wordt verkregen uit bossen met een FSC-certificaat. Voor elke gekapte boom, worden er twee voor terug geplant.

Met 100% houten shutters

  • Haal je duurzame en kwalitatieve shutters in huis
  • Haal je een ware eye-catcher in huis, want de kwaliteit; dat zie je
  • Haal je de natuurlijke look ook een beetje binnen

De alternatieven voor houten shutters

Uiteraard zijn er genoeg alternatieven voor houten shutters, zoals MDF. Alleen dit materiaal is erg zwaar waardoor je niet meer alle kanten op kunt als je je shutters op maat wilt laten maken. Je zit bijvoorbeeld vast aan maximale afmetingen, omdat het anders te zwaar wordt.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom