Tips voor het kiezen van de juiste shutters

Wil je jouw interieur in een nieuw jasje steken en staat daarbij ook de raamdecoratie op je ‘to-do’ lijst? Bekijk dan eens de mogelijkheden van shutters. Ze lijken op jaloezieën, maar zijn iets anders gevormd. Bovendien kun je jaloezieën omhoog en omlaag trekken, shutters daarentegen openen zich als luiken. Ze zijn daardoor steviger en ogen wat robuuster.

Ga jij deze keer voor shutters in je interieur? Leuk! Wij geven je graag wat tips voor het kiezen van de juiste shutters.

Houd rekening met de lamellen van de shutters

Misschien weet je het nog niet, maar shutters zijn verkrijgbaar met verschillende soorten lamellen. Sommige shutters hebben bijvoorbeeld vaste lamellen. Deze staan in een bepaalde stand en kunnen niet versteld worden. Er zijn ook shutters die draaibare lamellen hebben. Deze lamellen kun je naar eigen wens dicht of open draaien. Ideaal wanneer je wat meer privacy wil creëren of juist wat meer buitenlicht wil binnenlaten. Deze verstelbare shutters worden vaak bediend met een tilterstok.

Breedte van de lamellen

Ben je er voor jezelf uit of je vaste of draaibare shutters wil aanschaffen? Denk dan goed na over de breedte van de lamellen. Shutters hebben namelijk vaak wat bredere lamellen dan jaloezieën. Standaard is de breedte 63 mm, maar er zijn ook bredere lamellen mogelijk, tot wel 114 mm breed! Bedenk dus goed welke maten je het mooist vindt en wat er uiteindelijk het beste in je interieur past.

Niet onbelangrijk: het materiaal

Wanneer je nieuwe shutters koopt, wil je uiteraard dat dit het geld waard is. Nou, met houten shutters is het dat zeker! Hout is een duurzaam en stevig materiaal, dat altijd voor een natuurlijke uitstraling zorgt. De meeste shutters zijn ook van hout, maar het is natuurlijk mogelijk om voor andere varianten te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van shutters met een houten frame, maar waarvan de lamellen van aluminium of kunststof zijn? Dat oogt nét weer wat anders. Geef je de voorkeur aan shutters die in het geheel van kunststof zijn? Ook dat is geen probleem!

Heb je ook aan de scharnieren gedacht?

Inmiddels heb je besloten wat voor soort shutters je gaat kopen en hoe breed de lamellen moeten gaan worden. Top! Echter, heb je ook aan de scharnieren gedacht? Shutters werken namelijk met scharnieren, zodat je ze open kunt doen zoals een luik openklapt. Bredere shutters die voor grote ramen gebruikt worden, hebben vaak meerdere scharnieren. Op die manier gaan ze als het ware als vouwdeuren open. Let bij het kopen van shutters dus goed op waar de scharnieren komen te zitten en hoe de shutters worden geopend. Je wil achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Vind je het moeilijk om nieuwe shutters uit te kiezen voor je interieur? Onze specialisten helpen je graag op weg en geven vrijblijvend advies! Heb je de keuze al gemaakt? Dan kun je ook gelijk een inmeet afspraak bij ons maken!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom