Spelen met lichtinval: het kan met shutters!

Soms heb je van die momenten dat je binnen zit als het buiten lekker weer is (we doen het liever niet, maar soms moeten we er echt aan geloven). Zeker in de periode die we nu kennen, wordt er veel thuisgewerkt. In een aparte ruimte of aan de keukentafel. Dan is het wel zo’n prettig idee dat je je ook overdag goed kunt focussen op je werk en je niet constant afgeleid wordt door het zonnetje op je laptopscherm. En meteen alle gordijnen dichtdoen is eigenlijk geen optie, want dan zit je zo ‘opgesloten’ voor je gevoel.

Gelukkig zijn er genoeg andere keuzes voor raamdecoratie te verzinnen. Wij lichten je graag toe waarom shutters zo’n ideale raamdecoratie is om met het licht te spelen.

De shutterpanelen kunnen helemaal open

Omdat shutters met scharnieren aan elkaar zitten, kun je ze opendoen zoals een luik. Heb je hele brede ramen? Dan zijn er vaak meerdere scharnieren waardoor je de shutters open kunt doen als een soort vouwdeuren. Dan komt al het licht naar binnen, maar het ziet er een stuk gezelliger uit dan dat je geen raamdecoratie voor de ramen hebt hangen.

De lamellen van de shutters kun je kantelen

Uiteraard kun je de panelen ook helemaal dichtlaten, maar kun je de lamellen helemaal openzetten of een beetje kantelen. Door de lamellen te kantelen zorg je ervoor dat het felle zonlicht buiten wordt gehouden, maar je nog wel voldoende lichtinval hebt om bijvoorbeeld lekker te kunnen werken.

Vaak doen mensen in de avond de lamellen van de shutters helemaal dicht. Zo zit je binnen lekker knus en houd je de pottenkijkers van buiten tegen. Niemand die ziet wat jij binnen aan het doen bent, zodat je volledige privacy hebt.

Lijken jaloezieën en shutters niet erg op elkaar?

Bij jaloezieën kun je toch ook de lamellen draaien? Dat klopt, maar jaloezieën gaan alleen omhoog of omlaag open. Dat is niet altijd handig als je een speciaal raam hebt, zoals openslaande deuren. Shutters worden altijd op maat gemaakt, dan weet je zeker dat het altijd past!

Bovendien kun je bij shutters van Shutterkoning kiezen voor een clear view bediening, de tilterstok is dan uit het zicht verwerkt. Bij jaloezieën hangen er altijd koorden aan. Overigens niet iets wat erg is, maar houd daar wel rekening mee als je nieuwe raamdecoratie aanschaft! Het is maar net wat je wil, jij beslist!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom