Shutters voor elk type interieur

Wanneer je denkt aan shutters denken veel mensen aan een modern en strak interieur. Niets is minder waar; shutters zijn juist een heel divers type raamdecoratie waarmee je eigenlijk alle kanten op kunt. Door de verschillende mogelijkheden in afmetingen, kleuren, materialen en afwerkingen, zijn er voor elk type interieur passende shutters te vinden. In deze blog lichten we een aantal interieurtypes toe en vertellen we je graag wat voor shutters daarbij zouden passen!

Modern interieur

Een modern interieur wordt gekenmerkt door de strakke uitstraling. Er zijn veel rechte lijnen aanwezig en het geheel is minimalistisch. Shutters passen goed in dit type interieur door de rechte lijnen en minimalistische uitstraling. Ga voor shutters in een neutrale tint, om het nog meer één geheel te maken. Hierbij kun je denken aan witte of zwarte shutters, maar ook beige of grijze shutters zijn zeker een optie. Clearview shutters zorgen in dit geval voor dat extra beetje strakheid!

Landelijk interieur

Een landelijk interieur straalt comfort en rust uit. Tegelijkertijd is het ook heel sfeervol en straalt het echt de rust uit van het platteland. De basiselementen zijn basic en puur, maar ook gezelligheid. Materialen die veel gebruikt worden in landelijke interieurs zijn grof en robuust hout, maar ook stoffen met een grove structuur. Wanneer je shutters wilt combineren met een landelijk interieur kun je dus het beste gaan voor diepe houtkleurige shutters. Omdat het allemaal niet zo strak hoeft te zijn, kun je hier gaan voor een zichtbare tilterstok.

Botanisch interieur

Groen, planten en vooral veel natuurlijke materialen. Dat zijn de elementen die je terug ziet komen in een botanisch interieur. Ga voor materialen die niet teveel bewerkt zijn in natuurlijke tinten. Denk bijvoorbeeld aan shutters in onze lichte houtkleur Nature 200. Daarnaast is het doel van een botanisch interieur natuurlijk buiten naar binnen halen. Shutters kunnen daarbij helpen door van je ramen een echte eyecatcher te maken!

Industrieel interieur

In een industrieel interieur draait het om oude en stoer ogende materialen. Denk hierbij aan oud hout, metaal, staal, maar ook beton is een sleutelelement binnen deze interieurstroming. Qua kleuren passen hier vooral donkere kleuren bij zoals grijs of zwart. Wanneer je shutters wilt combineren in dit type interieur raden wij dan ook aan te gaan voor een zwarte shutter. Daarnaast kun je gaan voor een extra brede lamel, waardoor je shutters die gewenste robuuste uitstraling krijgen.

Ben je benieuwd geworden naar hoe je shutters het beste kunt laten terugkomen in jouw interieur? Neem dan snel contact op. Wij denken graag mee wat er mogelijk is!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom