Shutters voor draaikiepramen: welke zijn geschikt?

Een kantelkiepraam, kiep kantelraam of draaikiepraam. Het komt op hetzelfde neer, maar er worden verschillende benamingen door elkaar gebruikt. Je kunt het raam aan de bovenkant op een kier zetten, daarnaast is er de mogelijkheid om het raam helemaal open te draaien. Een draaikiepraam is praktisch, omdat je het op twee manieren kunt openen. Met een draaikiepraam kun je de ruimte prima laten doorluchten en het is makkelijk om de ramen vanuit binnen schoon te maken. Maar hoe zit het met shutters voor een draaikiepraam?

Draaikiepramen zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit. Bij het kiezen van shutters voor deze ramen is het belangrijk om een oplossing te bedenken die zowel mooi is als functioneel. In deze blog ontdek je waarom shutters de ideale keuze zijn voor draaikiepramen en welke opties er zijn. Met hun unieke eigenschappen en voordelen bieden shutters de perfecte combinatie van stijl, privacy en controle over lichtinval.

Shutters voor draaikiepramen: de opties

Bij het kiezen van shutters voor draaikiepramen is het belangrijk om rekening te houden met de montage opties. Er zijn 2 hoofdopties: shutters die ervoor of erop gemonteerd kunnen worden.

Shutters ervoor gemonteerd

Deze optie omvat het monteren van de shutters aan de buitenzijde van het kozijn, waardoor het draaikiepraam volledig vrij blijft. Deze manier zorgt voor een naadloze integratie van de shutters met het raam en behoudt de functionaliteit van het raam. Het biedt gemakkelijke toegang tot het raam voor ventilatie en reiniging, zonder enige belemmering.

Shutter erop gemonteerd

Bij deze optie worden de shutters direct op het raamkozijn gemonteerd. Dit is een goede keuze als je op zoek bent naar een strakke en minimalistische uitstraling. Deze montageoptie kan nuttig zijn als er beperkte ruimte is tussen het raam en bijvoorbeeld binnenluiken of jaloezieën. Het is belangrijk op te merken dat bij deze montage de functionaliteit van het draaikiepraam enigszins beperkt kan worden, afhankelijk van het type shutters en het openen van het raam.

Een stijlvolle optie voor draaikiepramen

Draaikiepramen hebben een uniek ontwerp dat een speciale benadering vereist bij het selecteren van geschikte raambekleding. Traditionele gordijnen en jaloezieën kunnen vaak een beperking hebben in termen van functionaliteit en esthetiek. Shutters daarentegen bieden een perfecte oplossing. Met hun elegante en stijlvolle uitstraling voegen shutters een vleugje verfijning toe aan elk interieur, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de specifieke behoeften van draaikiepramen

Privacy en lichtregeling met shutters

Naast stijlvolle raambekleding bieden shutters ook uitstekende privacy en controle over de lichtinval. Met shutters voor draaikiepramen kun je de lamellen gemakkelijk aanpassen om de gewenste hoeveelheid licht binnen te laten. Daarnaast kun je met een simpele beweging privacy creëren zonder volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. Dit maakt shutters een veelzijdige oplossing die perfect is voor elke ruimte.

Shutters voor draaikiepramen – stijlvol en functioneel

Shutters zijn de ideale raambekleding voor draaikiepramen. Ze bieden niet alleen stijl en elegantie aan je interieur, maar ook praktische voordelen zoals privacy, controle over licht en en extra isolatie.

Wil je meer weten over shutters voor draaikiepramen of ben je op zoek naar de perfecte shutters voor jouw woning? Neem dan een kijke in onze webshop of kom langs op een van onze locaties. Ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste shutters die voldoen aan jouw stijl en functionele behoeften.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom