Shutters gebruiken als roomdivider

Als je denkt aan shutters denk je toch al snel aan een mooie en stijlvolle raamdecoratie of misschien wel zonwering. Maar wist je dat shutters ook kunnen dienen als roomdivider of scheidingswand? Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer scheiden van de keuken, zonder je woning in echte ‘hokken’ te verdelen. Je behoudt dus wel die open sfeer, maar dan nét even wat anders!

Een roomdivider van shutters is dé stijlvolle manier om twee verschillende functies in een ruimte te kunnen scheiden, zonder in te leveren op de gezelligheid en knusheid van het interieur.

Hoe kun je een grote ruimte opsplitsen?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die gebruik maken van zwarte stalen scheidingswanden met glas, dat geeft je interieur een stoere en strakke uitstraling. Echter, is zo’n scheidingswand van glad niet altijd overal voor geschikt. Misschien wil je juist de badkamer van je slaapkamer scheiden? Dan is een glazenwand misschien niet hetgeen waar je naar op zoek bent. Shutters kunnen daarentegen worden gesloten, zodat je voldoende privacy hebt. Ook fijn bij bijvoorbeeld een werkkamer scheiden van de woonkamer. Je wilt eigenlijk niet in een apart ‘hok’ zitten, maar toch voldoende privacy en scheiding hebben met de woonkamer waar de kinderen vrolijk doorspelen. Je kunt ook denken aan shutters als roomdivider tussen je keuken en woonkamer. Wanneer je twee aparte ruimtes wilt creëeren, sluit je de shutters, maar wanneer je bijvoorbeeld gasten hebt die komen eten kun je de shutters open laten.

Shutters als roomdivider

Het voordeel van shutters als scheidingswand

Het gebruik van shutters als roomdivider is eigenlijk heel divers. Je kunt er mee spelen zoals je op dat moment je roomdivider graag ziet. Je kunt de shutterdeuren openen, zodat er toch één grote ruimte ontstaat als je dat graag wilt. Daarnaast kun je ook spelen met de lichtinval. Tijdens een thuiswerkdag wil je misschien geen zonlicht op je scherm vanuit de woonkamer, je kunt dan eenvoudig de lamellen van de shutters draaien. Zo komt er nog wél voldoende licht binnen, maar heb je geen last van de weerkaatsing van het licht op je scherm. Ideaal!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom