Ramen wassen als je shutters hebt

Shutters zien er natuurlijk prachtig uit en ze brengen sfeer in je interieur. Maar wat als je op een gegeven de ramen wil wassen… Hangen de shutters dan in de weg en betekent dit automatisch dat je ramen gedoemd zijn tot een leven vol vuil en viezigheid? Natuurlijk niet, dat zou wat zijn! Shutters worden zo gemonteerd dat ook een klus als de ramen wassen gewoon door kan gaan.

Manier van monteren

Heb je gekozen voor shutters als raamdecoratie? Leuk! Tip: denk goed na over hoe je ze geplaatst wil hebben. Dit kan namelijk op verschillende manieren. En je moet er natuurlijk ook bij stilstaan dat je op een eenvoudige manier je ramen nog wil kunnen wassen. Uiteraard zal er altijd naar de beste oplossing gezocht worden om shutters voor jouw ramen te monteren én de functie van het raam te behouden.

Shutters op een vouwrail

Op een vouwrail worden shutters vaak met scharnieren aan elkaar bevestigd. Als je dan een keer wat meer lichtinval wil of de ramen wil wassen, dan kun je de shutters als een harmonica naar elkaar toe vouwen. Dan staan de shutters loodrecht op het raam en kun jij makkelijk bij het raam.

Shutters op een schuifrail

Heb je een breed raam waar je shutters voor wil plaatsen? Dan worden deze meestal ondersteund door een railsysteem. Ook dan kun je bijvoorbeeld de panelen gemakkelijk in elkaar vouwen en naar de zijkant schuiven. Een andere optie is om de schuifrail voorbij het raam te laten lopen. Op die manier kun je de shutters helemaal voorbij het raam schuiven en is het raam geheel vrij van schutters. Ideaal natuurlijk wanneer je het raam wil wassen.

Draaikiepramen en shutters

Gelukkig hoef je niet in de weer met het openen en sluiten van de shutters, zodat je tussen de openingen door met geluk een stukje raam kan wassen. Zelfs wanneer je shutters zijn gemonteerd op een draaikiepraam, kun je het raam achter de shutters eenvoudig wassen. Hoe dan? Simpel: of de shutters nu voor of op het raam zijn gemonteerd, je klapt het shutterpaneel weg van het raam en je kunt aan de slag!

Hoe de shutters op je raam uiteindelijk ook gemonteerd worden, je zal altijd je ramen kunnen bereiken. Het zou ook een beetje vreemd zijn mocht dat niet zo zijn! Wij adviseren je graag over de beste opties voor jouw ramen, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom