Louvre deuren en shutters

Soms zijn het simpele veranderingen in huis die zorgen voor een verandering van de stijl en sfeer in huis. Veranderingen kun je aanbrengen met onder andere kleuren, accessoires en diverse materialen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een louvredeur?

Wat is een louvredeur?

Een louvredeur is een deur met schuin geplaatste horizontale latjes met een kleine open tussenruimte. Deze latjes worden louvres genoemd en zijn naar beneden gericht. Ze worden in huis vaak gebruikt als kastdeur, maar je kunt ze ook gebruiken als binnendeur, als luik voor het raam, als buitendeur of om decoratieve redenen. De kleine open tussenruimte zorgt voor ventilatie en daarnaast schijnt het daglicht mooi door de openingen. Een louvre deur lijkt qua uitstraling heel erg op shutters. Toch zijn er twee duidelijke verschillen!

De verschillen tussen louvres en shutters

De lamellen van een shutter kun je verstellen, de lamellen van een louvredeur niet. Shutters kun je enkel binnen gebruiken, louvredeuren kun je ook buiten gebruiken. Shutterkoning creëert een unieke kastdeur door boven gebruik te maken van lamellen en onder gebruik te maken van een dicht paneel.

De voordelen van louvre deuren

Louvre deuren voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte terwijl ze tegelijkertijd diverse praktische voordelen bieden. Hun unieke ontwerp zorgt voor uitstekende luchtcirculatie, waardoor ruimtes frisser aanvoelen en de luchtstroom wordt bevorderd. Daarnaast bieden deze deuren een subtiel niveau van privacy terwijl ze toch een gevoel van ruimte en licht behouden. Louvre deuren zijn perfect voor het creëren van een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes, waardoor uw woning een ruimtelijk gevoel krijgt. Met hun duurzame constructie en tijdloze uitstraling voegen louvre deuren niet alleen een verfijnde uitstraling toe, maar ook een functionele meerwaarde aan uw interieur.

Waarom shutters als deur

Shutters als deur zijn niet alleen een mooie, maar ook een slimme keuze voor je interieur. Het gebruik van shutters als deur biedt namelijk verschillende voordelen. Zo zorgen shutters voor meer privacy en lichtinval. terwijl ze toch een open en ruimtelijk gevoel behouden. Bovendien zijn shutters als deur duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor je op lange termijn kosten bespaart. Daarnaast zijn shutters gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Tot slot zijn shutters als deur een stijlvolle toevoeging aan je interieur, die zowel tijdloos als elegant zijn. Of je nu kiest voor een klassieke houten shutter deur of een moderne variant van aluminium of kunststof, shutters als deur zijn een slimme keuze die je interieur naar een hoger niveau tillen.

Stijlvolle deuren op maat

Louvre deuren worden op maat afgewerkt met een wit gegronde basis en vervolgens kunnen ze beschilderd worden in de gewenste kleur. Als je een donkere muur hebt, dan zorgen witte louvres voor een mooi contrast. Wanneer de kleurkeuze is gemaakt, moet je nog kijken naar de afmetingen van de louvredeuren. Wat is de breedte, de hoogte en wat voor type deur wil je? Zo kun je kiezen voor een open of dichte deur mét of zonder paneel.

Houten shutters gebruik je om je ramen te decoreren en daarnaast zorg je voor wat extra privacy in huis. Deze decoratieve houten shutters passen in elk interieur en zorgen voor een mooie landelijke uitstraling.

Shutterkoning heeft verschillende mogelijkheden van hardhout voor een perfecte combinatie van sfeer, functionaliteit en stijl! Bel voor persoonlijk advies naar 040 – 711 73 55.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom