Je shutters shoonmaken? Dat doe je zo

Schoonmaakklusjes in huis zijn nooit leuk, maar ze moeten toch uitgevoerd worden. Shutters schoonmaken behoort tot één van die klusjes. Bij Shutterkoning krijgen we regelmatig de vraag: hoe kan ik mijn shutters het beste schoonmaken? Wij geven je enkele praktische tips om de fantastische uitstraling van deze eyecatchers te behouden.

Ga aan de slag met een duster of plumea

Niet moeilijk doen, als het makkelijk kan! Shutters kun je makkelijk schoonmaken met een plumea of duster. Je sluit de lamellen en je maakt de buitenkant schoon. Vervolgens draai je de lamellen 180 graden en dan maak je de andere kant schoon. Op deze manier werk je efficiënt en je bent sneller klaar. Lamel-voor-lamel schoonmaken gaat namelijk wel even duren!

Lamel-voor-lamel: de grondige aanpak

Wil je de lamellen stuk voor stuk schoonmaken? Dan kun je een stofzuiger gebruiken. Tegenwoordig hebben stofzuigers verschillende opzetstukken. Met het kleine borsteltje kun je elke lamel stofvrij maken.

Gebruik vooral géén schuurmiddel of agressief schoonmaakmiddel

Wil je je shutters schoonmaken met een vochtig doekje? Houten shutters moet je niet te nat schoonmaken. Bij aluminium en kunststof zonwering mag je wel een sopje gebruiken. In de keuken blijft stof sneller plakken door vet. Maak een microvezel doekje vochtig met heet water, om te voorkomen dat vuil zich te erg aan de shutters laat hechten. Agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddel kun je het beste vermijden. Een klein beetje afwasmiddel kun je prima gebruiken, want deze tast de lak niet aan.

Al bij al is het belangrijk om de shutters met regelmaat schoon te maken. Dat hoeft echt niet elke week, maar zeker één keer per maand. Voorkomen is beter dan genezen. Je wilt geen shutters met een dikke stoflaag of vetlaag. Hoe langer je de klus uitstelt, hoe intensiever de schoonmaakklus wordt. Pak je plumeau er op tijd bij zodat je shutters er netjes uit blijven zien.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom