Houd je huis koel met shutters

Shutters: niet alleen een echte eyecatcher in je woning, maar het brengt ook nog een hoop voordelen met zich mee. Shutters maken het mogelijk om te spelen met lichtinval, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken als roomdivider. In de warmere zomermaanden brengen shutters nóg een voordeel met zich mee: ze houden de warmte buiten!

Houd je shutters overdag dicht

Wanneer je overdag je shutters (gedeeltelijk) dicht houdt, komt er geen zonlicht de ruimte in. Dit wil zeggen dat je huis dus een stuk koeler aanvoelt omdat het zonlicht geen kans krijgt de boel op te warmen. Natuurlijk hoef je niet de gehele dag je shutters dicht te houden, maar wanneer je je huis koel wilt houden raden wij aan dit in ieder geval te doen wanneer de zon op het raam staat.

Wanneer je witte shutters in je huis hebt hangen wordt dit effect natuurlijk alleen maar versterkt. De kleur wit stoot namelijk licht en daarmee dus ook warmte af, in tegenstelling tot de kleur zwart.

Isolerend in de wintermaanden

Wat voor de zomer geldt, geldt natuurlijk andersom ook voor de winter. In de winter kun je je huis een stuk beter isoleren wanneer je je shutters dicht doet. Koude lucht krijgt dan geen kans om de kamer binnen te komen en warme lucht heeft minder kans om te ontsnappen.

Ben je enthousiast geworden over shutters en wil jij een echte eyecatcher in jouw woning toevoegen? Of je nu wilt gaan voor witte, bruine of zwarte shutters, smalle of juist brede shutters: je vindt het online in ons ruime assortiment!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom