Een natuurlijk interieur met shutters

Steeds vaker zien we het terugkomen in het interieur: een natuurlijke uitstraling. We proberen ‘buiten’ zoveel mogelijk naar binnen te halen, omdat we ons daar goed bij voelen. Dit doen we dan door veel materiaal van hout te gebruiken en dit te combineren met natuurtinten en natuurlijk planten.

Het idee van de ‘natuur in huis halen’ geeft ons rust. Door de zachte kleuren toe te passen in je interieur, kom je ook echt tot rust. Wil jij je interieur ook graag een natuurlijke uitstraling geven? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips!

Zorg voor een zachte en natuurlijke basis

De basis, dan denken we vaak aan de vloer. En dat is ook zeker goed om daar rekening mee te houden, want dat bepaalt toch wel een heel groot gedeelte de sfeer in huis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtkleurige vloer (echt hout, PVC of laminaat) als basis, maar vergeet ook niet een ander belangrijk detail veel invloed heeft op de uitstraling van je interieur: raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld houten shutters met een mooie nerf, om je interieur nét dat beetje extra te geven. De shutters van Shutterkoning zijn van 100% hout en dus niet van MDF. Dit zorgt voor een super natuurlijke touch in huis.

Kies voor zachte kleuren op de muur

Kleuren die mooi aansluiten op een natuurlijk interieur zijn bijvoorbeeld zandkleuren, beige en aardetinten. Dat ziet er nét een stukje gezelliger en warmer uit dan kille witte muren. Je zult zien dat dit echt een verschil maakt!

Tevens kun je dit combineren met een iets drukkere print als behang. Er zijn genoeg leuke behangetjes online te vinden die aansluiten op een bohemian interieur.

Niet te veel accessoires

De natuur geeft veel rust, dus trek dat ook door in je accessoires door niet té veel neer te zetten. Dit zorgt er dan juist weer voor dat het wat rommelig overkomt en je de rust verliest. Maar kies voor warme materialen zoals een gezellig vloerkleed, een rotan stoel of houten planken aan de muur.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom