De voordelen van shutters

Ben je op zoek naar dat wauw-effect binnen je interieur? Denk dan eens aan shutters! Want wauw, shutters zijn een ware eyecatcher binnen jouw interieur. Het zorgt ervoor dat alles er strak en hip uitziet. En het fijnste: je hebt ontzettend veel keuze. Dus er is altijd wel iets dat past bij jouw wensen. Zeker dus de moeite waard om eens alle voordelen van shutters voor je op een rijtje te zetten. Let’s go!

Duurzaam met shutters

Iets wat we tegenwoordig maar al te graag doortrekken binnen ons interieur: duurzaamheid. Niet iedereen is hier fan van natuurlijk. De één koopt shutters omdat ze mooi, strak en hip zijn, bij de ander weegt een stukje duurzaamheid mee in het koopproces. Waarom shutters zo duurzaam zijn? Ten eerste zorgen ze voor een stukje waardevermeerdering van je woning, maar het voornaamste stukje duurzaamheid zit ‘m in het feit dat je met shutters eenvoudig het warmteverlies kunt beperken. Dat betekent dat de warmte in de koude wintermaanden niet onnodig warmte door het glas naar buiten glipt. Fijn voor jou én de portemonnee! Tip: door dubbelglas is het warmteverlies nóg minder! Maar alle kleine beetjes helpen.

Schoonmaken een lastige klus? Nee, hoor!

Het schoonmaken van shutters is zó makkelijk, een kind kan de was doen (nou, bijna dan). Het is niet nodig dat je elke lamel apart schoonmaakt, maar je kunt de lamellen sluiten en alles in één keer schoonmaken. Het enige dat je nodig hebt is een vochtige doek en wat goede zin, natuurlijk. Dat maakt het schoonmaken van shutters super gemakkelijk en wellicht zelfs makkelijker dan het schoonmaken van andere soorten raamdecoratie zoals gordijnen.

Gemakkelijk lichtinval regelen met shutters

Shutters zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur als raamdecoratie, maar shutters zijn ook een perfecte zonwering. Ben je in het weekend naar je favoriete serie aan het kijken en schijnt het felle zonlicht naar binnen op je scherm? Met shutters kun je eenvoudig de lichtinval regelen, zonder dat het donker wordt. Zowel het licht van het zonnetje dat naar binnen schijnt én nog even je favoriete serie afkijken: dat klinkt goed, toch?

Kindvriendelijke raamdecoratie

Shutters zijn kindvriendelijk, want ook daar moet je soms rekening mee houden. Misschien heb je zelf wel één of meerdere deugnieten in huis? Dan weet je als geen ander dat een ongeluk in een klein hoekje zit! Shutters hebben geen koorden voor de bediening, maar een tilterstok of zelfs ‘clearview’. Bij de ‘clearview’ variant is de tilterstok uit het zicht weggewerkt en bedient u de lamellen door het bewegen van 1 lamel, waardoor de rest automatisch meebeweegt.

Alle voordelen van shutters op een rij

Kortom, shutters hebben genoeg voordelen! Nog steeds niet overtuigd? We zetten de voordelen nog kort voor je op een rijtje.

  • Waardevermeerdering van je huis;
  • Duurzame raamdecoratie die lang mee gaat;
  • Shutters beperken warmteverlies;
  • Gemakkelijk schoon te maken;
  • Eenvoudig spelen met lichtinval;
  • Zorgt voor extra privacy;
  • Geeft je huis sfeer!
Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom